Blog

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Nextserver Kft. megkezdi a beolvadást anyavállalatába, melynek első lépéseként 2019. január 1-től a Rackhost Zrt. lesz az üzemeltető és számlázó.

Tovább olvasom

Az átirányítások segítségével elérhetjük, hogy ha bármelyik felhasználó felkeres egy bizonyos domain nevet, akkor az átirányítsa egy másik domainre (webhelyre vagy weboldalra). Így például be lehet állítani, hogy a www.pelda.hu cím minden egyes alkalommal átirányítsa a felhasználókat a www.pelda.net oldalra.

Tovább olvasom

Altartománynak nevezzük a webhely egyik alrészét, amely külön funkciót tölthet be a webhelytől függetlenül. Az altartomány vagy a public_html gyökérkönyvtár egy alkönyvtárában található, vagy pedig a felhasználó home könyvtárában.

Tovább olvasom

A domain alias-ok vagy magyar nevükön domain fedőnevek olyan tartománynevek, amelyek a tulajdonunkban vannak, de nincs semmi tartalmuk. Ehelyett egy másik tartomány vagy altartomány tartalmára utalnak, amelyek a felhasználó tárhelyén találhatóak. Ez az opció jól jöhet, hogy megtartsunk egy domain nevet, amit később el akarunk adni, vagy pedig át szeretnénk irányítani a forgalmat egy másik domainre.

Tovább olvasom

A megújult adminisztrációs felületünk legfőbb változásait összegezzük ebben a bejegyzésben.

Tovább olvasom

Az utóbbi 1 évben többféle írás is megjelent a Nextserverről. Mivel egészen szép gyüjtemény kezd összejönni, itt az ideje megosztani azzal aki esetleg még nem látta:
Plastik.hu – Schaffer József írása
HUP-on megjelent írás a HWSW srácok jóvoltából
Stro-B írománya a Nextserverről

Habár ezek általunk felkért marketing írások, minden esetben megkértük a szerzőt, hogy írja meg a saját tapasztalatait, mi pedig nem szólunk bele a tartalmába.

Mivel mindegyik írás valamilyen promócióból készült, hiányolhatod a kuponkódot. Ezesetben ajánlom a minusz10 kuponunkat, amivel 10% kedvezménnyel tudsz online vásárolni.

Júniusban az esős idő miatt szeretnénk kedveskedni ügyfeleinknek, így a .hu domain regisztrációt br. 3000 ft-ról br. 1905 ft-ra csökkentettük. Ez nettó 1500 Ft-os árat jelent 2 évre, ami igen kedvezőnek nevezhető; ha manapság szeretnél domaint regisztrálni, mindenképp ajánljuk magunkat! Persze máskor is ;-)

A Basic webtárhelyünk árából pedig szintén jelentős összeget vágtunk: 9900 Ft helyett 6901 Ft-ért vásárolható meg. Az ár csak az új webtárhely vásárlás esetén él, ami az akció és 1 év lejárta után eredeti 9900 Ft-os árba fog kerülni.

Az utóbbi hónapokban több kisebb nagyobb fejlesztést eszközöltünk a nextserver.hu/nextadmin felületén. Mivel ezekről nem volt eddig semmi információ, ebben a blogposztban pótoljuk:

 1. DNS szerkesztő: stabilabb lett, biztosabban használható
 2. Webtárhely és domain összekapcsolás: segítünk a felhasználónak ezt a kettőt összekapcsolni, 1 domain és 1 webtárhely vásárlása esetén automatikusan meg is tesszük helyette
 3. Feedback gyűjtés: mivel kiemelten fontos ügyfeleink véleménye, így a vásárlás végén 2 db villám kérdést teszünk fel. Az eddigi vélemények nagyon pozitívak!
 4. Domain státusz lock ki-, és bekapcsolása, illetve domainhez tartozó AUTH kód kiküldése: implementálva, ha a felhasználónk el szeretné vinni a domain nevét, szabadon megteheti – mindenképp egy kötelező fejlesztés, amivel régóta tartozunk magunknak. Reméljük kevés ilyen lesz ;-)
 5. Az egész nextserver.hu-ról elérhető kosár a menü jobb oldalán
 6. Biztonságtechnikai fejlesztések: részletesebben nem fejtjük ki, de mindenképp említésre érdemes, hogy ezen a téren is fejlődtünk

.eu domaineknél kénytelenek voltunk egy kisebb árkorrekciót végrehajtani, br. 3000 Ftról 3300 Ft-ra emelkedett a regisztráció, és az 1 éves fenntartás ára. Ennek oka, hogy partnerünk drágábban szolgáltatja az eu domain regisztrációt, állandó 200 Ft feletti USD árfolyamon nem tudjuk tartani az eddigi árat.

A webtarhely es tobbi domainunk ara valtozatlan maradt.

Nem győzzük hangsúlyozni mennyire fontos megfelelően és rendszeresen karbantartani a CMS rendszerekre épülő weboldalakat, köztük a WordPress alapúakat is. Heti néhány perc ráfordítással meg tudjuk előzni az esetleges támadásokat, ezzel órákat, napokat megspórolva magunknak (nem beszélve az ilyenkor kieső üzemidőről, bevételekről).

Az alapvető core, pluginok és témák frissítése mellett érdemes meggyőződni arról is, hogy valóban csak azon a kiegészítések és plusz fájlok legyenek a rendszeren, amelyek elengedhetetlenek a működéshez. A kikapcsolt, nem aktív témák és bővítmények eltávolításával az oldal sebességét, ezáltal a felhasználói élményt is jelentősen lehet növelni.

Tovább olvasom

Hogyan tudom megújítani lejáró szolgáltatásaimat?

A szolgáltatások listáján a domain neve mellett található kék + gombra kattintva a domain egy éves megújítással kerül a kosárba. Ha a megújítás mező “igennel” meg van jelölve, rendszerünk domain nevét/szolgáltatását automatikusan kiszámlázza. Megújítani akkor áll módunkban a domainnevet, ha a kiállított számla ellenértéke beérkezett cégünkhöz.

Hol tudom átirányítani a domainemet egy másikra?

A domain parkolás almenüben vannak azok a domainek amik nincsenek tárhelyhez rendelve. Itt lehet az átirányításokat is beállítani. Fontos hogy szerepeljen az URL-ben a http:// hivatkozás is.

Tovább olvasom

A tartalomkezelő rendszereket (pl. WordPress, Joomla, Drupal, Magento) folyamatosan fejlesztik és javítják. Biztonsági frissítések általában pár hetente jönnek ki a leggyakrabban használt rendszerekhez. Célszerű mindig a legújabb verziót használni, így minimalizálni lehet a kártevők, nem kívánt programkódok bejutását.

Tovább olvasom

Július 1-től bevezették a megújult bankközi GIRO rendszert, aminek köszönhetően az azonos napon leadott átutalás még aznap megérkezik a kedvezményezett számlájára. A rendszer úgy működik, hogy az átutalásokra pár óránként, napjában többször kerül sor, így egy kora délután leadott átutalás még aznap eljut a címzetthez.

Ez számunkra azért fontos hír, mivel így ha valaki nem tud bankkártyával, vagy PayPallal fizetni, átutalásos megrendelést feladva, majd az összeget átutalva (a pontos teendőkről a megerősítő e-mailben tájékoztatunk) még aznap elindíthatjuk a szolgáltatást, mivel megérkezik a szolgáltatás díja hozzánk. Ergó így sokkal gyorsabban lehet domaint regisztrálni és webtárhelyet vásárolni! :)

Tovább olvasom

A mai napon az ICANN kihirdette az eddig beérkezett domain végződésekre (gTLD) pályázatokat. Rod Beckstrom ügyvezető igazgató szerint az elbírálás várhatóan 9 – 20 hónapba fog telni. A teljes lista megtalálható itt, néhány érdekesebb dolgot azonban szeretnénk kiemelni:

Összesen 1930 db beadvány érkezett be, ebből 66 vonatkozik valamilyen geográfiai névre, pl. .london, .budapest.

Nagyobb számú kérvényt benyújtók (a teljesség igénye nélkül):

A legtöbben az alábbi végződésekre jelentkeztek be, kötőjellel mögötte a versengő “nagyobb nevű cégek”:

 • 11 .home – Google, GoDaddy, Donuts
 • 11 .inc – Donuts
 • 10 .art – Deviantart, Donuts
 • 9 .blog – Google, Donuts
 • 9 .book – Amazon.com, Google, Donuts
 • 9 .hotel – Donuts
 • 9 .llc – Google, Donuts
 • 9 .shop (+2 a .shopping -ra) – Amazon.com, Donuts
 • 8 .design – Donuts
 • 8 .movie – Amazon.com, Google, Donuts
 • 8 .music – Amazon.com, Donuts

Az egyik legnagyobb verseny várhatóan a .cloud -ért lesz. Az Amazon, a Google és a Symantec is pályázott.

A VeriSign a legnépszerűbb tld-k kódolt (ún. IDN) verzióira jelentkezett be. 9 .com, és 3 .net cirill, arab, koreai, különböző kínai nyelvjárások és egyéb ázsiai karakterekkel.

Említésre méltó hiányzók is vannak a listáról. Ilyen például a .facebook, .ebay, .paypal, .twitter

Néhány hosszabb (megkérdőjelezhető hasznosságú) végződés: .cookingchannel, .guardianmedia, .kerryproperties, .northwesternmutual, .travelersinsurance

Három páyázat érkezett a .dog végződésre. A .cat-re egy sem :)

Végül kommentár nélkül néhány érdekesebb kérelem:

 • .halal
 • .ketchup
 • .vermögensberatung
 • .vermögensberater
 • .sucks (3 jelentkező)
 • .wtf
 • .fail

Mint azt valószínűleg sokan észrevették, kisebb nagyobb frissítések történtek a NextAdmin rendszerében. Változott a bal menü, logikusabb elnevezést kaptak az elemek.

Ezek mellett a motorháztető alatt is történtek változtatások, aminek köszönhetően egyre kevesebbszer fut az ember bele valami olyan hibába, amit a rendszer nem tud lekezelni.

Persze nem áll meg itt a fejlesztés, további kisebb nagyobb dolgok is várhatóak a jövőben, ezeket már egye előző bejegyzésben tárgyaltam, de hamarosan frissíteni fogom a listát.

A Nextservernél az új évben továbbra is tavalyi árakon vásárolhato domain és tárhely szolgáltatást, az ÁFA emelés költségeit az akció ideje alatt átvállaljuk!

A mai naptól van lehetőség .xxx domain regisztrációjára. Árak és részletek a regisztráció menetéről a tovább után.

Tovább olvasom

A fejlesztésnek hamarosan a végére érünk, mint az látható, jelentős csúszással. Jelenleg a zártkörű tesztelés folyik, de teszt célból már adunk ki hozzáférést. Terveink szerint a napokban kezdődhet meg a meglévő ügyfelek kiértesítése, amivel már használató a rendszer, sőt, a következő hasznos funkciók működnek is:

Tovább olvasom

A mai bejegyzésben a domain name system szolgáltatást mutatjuk be kicsit alaposabban, ha esetleg kérdésed volt, vagy nem volt tiszta valami ezzel a – kicsit talán ködös – dologgal kapcsolatban, reméljük most megkapod a választ, ha mégsem kérdezz bátran!

Tovább olvasom

Egy mai migrálás során merült fel, hogy hogyan lehet WordPresst tesztelni adott domainnel a tárhelyünkön úgy, hogy a domain még nem lett átregisztrálva. Ennek apropóján született ez a bejegyzés, amelyben megmutatjuk ezt a kis trükköt. Tipikusan hasznos lehet CMS-nél (Joomla, Drupal, etc), de alapvetően akármilyen oldalnál, amikor úgy akarjuk tesztelni az adott tárhelyet, hogy a domain nevünk még nem “mutat” oda.

Tovább olvasom

Már tavaly felmerült az ötlete egy komplex ügyfél, és azon belül domain kezelő rendszer fejlesztésére. A piacon levő kész megoldások sajnos nem szállítják se azt a funkcionalitást, se azt a minőséget (pl. a széles körben használt WHMCS), amit kritériumnak állítottunk fel, így legfőképp saját fejlesztésként valósítható meg az elképzelés.

A rendszer lényege, hogy az ügyfél a szolgáltatásait nyomon tudja követni: számlákat, domaineket, levelezést, tárhelyeket könnyen átláthassa, kezelhesse es meg is rendelhesse. Mindezt egy könnyen kezelhető, modern felületen, amelyből a cPanel továbbra is elérhető.

Tovább olvasom

2011. június 1-től új szabályzat lép életbe az ISZT-nél, amelynek köszönhetően lehetőség lesz a .hu és hozzá kapcsolódó másodlagos domain neveket azonnal regisztrálni. Megszűnik a 2 hetes várólista, helyette a domainek 8 napos “feltételes használatba adásra” kerülnek, amely során már műszakilag használatba vehetőek.
Új rendszerünk fejlesztése jelenleg is zajlik, ezzel lehetőség lesz a legtöbb gyakori domain végződés azonnal regisztrálására és kifizetésére. Részletekkel hamarosan jelentkezünk!

Kicsit régen volt blog bejegyzés, de nem tűntünk el. Sőt! Az elmúlt időszakban rengeteg hardveres és szoftveres fejlesztés történt, amelyek nagy része még mindig folyamatban van.
Ami miatt viszont ma a blog bejegyzést írom, az a NextAdmin project néven futó fejlesztésünk. Ez nem más, mint egy fullos adminisztrációs rendszer a domainek, tárhelyek kezelésére, amivel végre könnyebben nyomon követhetőek lesznek a szolgáltatásaink. Túl sok részletbe nem megyek most bele, viszont a fejlesztés előre haladtával, biztosan lehet számítani részletekre és információkra. Előreláthatólag nyárrá készül el a rendszer.

A mai nappal megkaptuk a hozzáféréseket a ISZT.hu rendszeréhez, így hivatalosan és gyakorlatilag is Akkreditált .hu Domain Regisztrátorok lettünk! :)
Ennek örömére indítottuk el legújabb akciónkat, aminek keretében ügyfeleink nettó 2 350 forintért tudnak .hu domaint regisztrálni!

Végtelenül örülünk ennek, hiszen a cég kezdetektől fogva nagyon pozitív eredményeket produkál, és nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar meg lehet lépni ezt az igen fontos lépést. Természetesen a jövőben továbbra is a tárhely szolgáltatásokra koncentrálunk. Szeretnénk pár igen hasznos dolgot nyújtani a webfejlesztő kollégáknak, hogy még élvezetesebben lehessen velünk dolgozni!

Viszonylag sok ügyfelünk kérdezi, pontosan hogyan is kell e-mail fiókot iPhonehoz hozzáadni, így arra gondoltunk, ide fogjuk őket irányítani ;) Tovább olvasom

A nyár utolsó hónapja kifejezetten szorgosan telt a cégünket illetően, megalapítottuk a Nextserver Kft.-t, konkrét vízióval és misszióval és kisebb üzleti, illetve marketing tervvel hozakodtunk elő, most már végül írásos formában is. Természetesen eddig se volt perspektíva nélkül a cég, csupán úgy éreztük, akkor akarjuk megalapítani a céget, amikor már teljesen megérett a feladatra, tisztán látjuk magunk előtt a célt és a hozzá vezető utat.
Egy sikeres megállapodást követően, jelentősen növelni tudtuk ügyfélszámunkat és szervereink számát is. Ennek következményeként már 2 weboldalon fogadjuk ügyfeleinket (http://hostvillage.hu), és sikeresen bővítettük a szolgáltatás portfóliónkat VPS opcióval. A jövőben mindkét oldal tovább fog üzemelni, illetve az szükséges árkiegyenlítést is elvégeztük.

Személy szerint nagyon boldog vagyok, ugyanis a Hostvillage-es csapat maguk is hozzánk hasonló filozófiával építette fel az ügyfélkörüket, és egy nagyon jól megtervezett és üzemeltetett rendszert sikerült átvennünk, amely új perspektívákat nyújt számunkra a hosting piacon.

Mivel rengeteg webfejlesztéssel, webdesignnal foglalkozó szakembert tudhatunk ügyfelünknek, szeretnénk egy kicsit szélesebb körű szolgáltatásokkal kedveskedni számukra. Éppen ezért elkezdtünk dolgozni Ruby on Rails és Python tárhelyeken, melyekkel még szélesebbre bővülne webfejlesztő-barát szolgáltatásaink köre. Jelenleg ezek a szolgáltatások tesztelés alatt állnak, amennyiben szeretnéd kipróbálni a teszt időszak alatt, kérlek, dobj egy e-mailt a hello@nextserver.hu-ra, és megbeszéljük a részleteket!
Továbbá, ha felkeltettük érdeklődését, adj meg e-mail címet, hogy elsőként tájékoztathassuk az szolgáltatás beüzemeléséről!

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel! ;)

Mivel a főmenünkben helyett kapott ez a 2 szolgáltatás, sokan feltették a kérdést, hogy “egyáltalán mi az az SVN?”.

Az SVN, azaz subversion egy verziókezelő rendszer, amellyel lehetőségünk van a fileainkat, kódunkat egy központi szerveren tárolni (amely ez esetben a Nextserver, de ennek a ‘központi’ résznek az a korrekt neve hogy repository). Tipikusan webfejlesztőknek, webszerkesztőknek, programozóknak hasznos program, amellyel könnyen nyomon követhetjük kódunkat.

Tovább olvasom

Zöld szellemiséggel átitatva, domain és tárhely megrendelő lapunkon a fekete színek telítettségét 85%-ra vettük vissza, így 15% nyomtató patront spórolnak az ügyfeleink megrendelés esetén!

Tovább olvasom

Ez a blogpost egy elég egyszerű, mégsem mindenki számára egyértelmű dologról fog szólni: milyen domain nevet válasszak a weboldalamnak? A kérdés tényleg csak egyszerűnek tűnik, valójában viszont nem az, mivel számtalan dolog befolyásolhatja a döntésünket.

Tovább olvasom

Windows alatt több lehetőségünk is van ftp tárhelyünk elérésére, itt most kettő egyszerűbbről találhat leírást.
Tovább olvasom

Kisebb/nagyobb aprósággal szeretnénk kedveskedni jelenlegi és leendő ügyfeleinknek. A mai naptól kezdve opcionálisan kérhető hogy a levelezést Google Appson keresztül végezzék az ügyfeleink. Részletek: Google Apps

Tovább olvasom

Miről olvashatsz itt?

Domain és webhosting piaccal kapcsolatos dolgokról, a Rackhost Zrt. napjairól, aktuális, vagy éppen kevésbé aktuális domain ügyletekről.

Ide írhatsz nekünk e-mailt: info@nextserver.hu

Facebook