Megújult adminisztrációs felület

A megújult adminisztrációs felületünk legfőbb változásait összegezzük ebben a bejegyzésben.


Belépést követően egy áttekintő oldal jelenik meg, amely a domain regisztrációkkal, átregisztrációkkal és a függő fizetésekkel kapcsolatos információkat tartalmazza.
Ezen kívül látható egy összefoglalás a jelenleg aktív szolgáltatásokról, melyeket részletezve a Domainek és Webtárhelyek menüpontokban is meg lehet tekinteni.

Lényegesen egyszerűsödött a Felhasználói adatok menüpont. Itt lehetséges az alapvető kapcsolattartói adatok (email cím, telefonszám) és a jelszó módosítása.

A Számlák menüpontban láthatóak a befizetett és a még fizetésre váró számlák, valamint itt tölthetőek le a kiállított számlák PDF formátumban.
A különböző számlázási profilok felvétele és módosítása itt végezhető el, továbbá itt lehetséges a számlázási profilok előfizetésekhez történő kapcsolása.

A Tennivalók oldalon a már említett, folyamatban lévő domain regisztrációkkal kapcsolatos tennivalókat listázzuk ki.

Funkcionalitásában nem változott a Hibajegyek kezelése. Továbbra is itt várjuk (emailes elérhetőségünk mellett) egyedi kéréseiket és az esetleges hibák jelzését.

A Domainek aloldalon található listában láthatóak a Nextserver kezelésében lévő domainjei. A Részletek gombra kattintva lehetséges az adott domainhez tartozó névszerverek módosítása, valamint itt lehetséges a domain előfizetésének felmondása.

Jelentősen megváltozott a Tárhelyek kezelése, a főbb funkciók (MySQL adatbázisok és FTP felhasználók kezelése) immár a cPanelen érhetőek el. A Cpanel-re történő átjelentkezés lényegesen gyorsabb és biztonságosabb lett, ezentúl nincs szükség a felhasználói adatok újbóli beírására.
A megrendelt tárhelyek mellett található "Aktiválás" gombbal van lehetőség nálunk regisztrált domain tárhelyhez adására, vagy külső, más szolgáltatónál regisztrált domain felvételére. A megfelelő opció kiválasztása esetén a Létrehozás gombbal lehet a domain név és a tárhely összekapcsolását véglegesíteni.

Az Email fiókok menüpontban a külső levelező programok használatához szükséges adatok és a webmail belépés található. A fiókok kezelése átkerült a cPanelre, azon belül az "E-mail Accounts" szekcióba. Itt az eddig megszokotthoz hasonló felületen van lehetőség új címek felvételére, vagy a meglévőek jelszavának, kvótájának módosítására és a webmailbe történő közvetlen belépésre.

Alapvető változás új .hu domainek regisztrációjakor, hogy már nem szükséges a megrendelőlap kinyomtatása és visszatöltése. Ennek kiváltása a regisztráció elindítása után a Tennivalók aloldalon található "Aláírom" gombbal történik. Az itt megjelenő oldalon, a feltételek elolvasása után a bal oldalon levő karaktereket kell a szövegdobozba (captcha) beírni és rákattintani az Elfogadom gombra. Az új rendszer jelentősen gyorsítja és egyszerűsíti a domain regisztráció folyamatát, emellett a nyomtatás elhagyásával környezetünkre is kevésbe terhelő.

Miről olvashatsz itt?

Domain és webhosting piaccal kapcsolatos dolgokról, a Rackhost Zrt. napjairól, aktuális, vagy éppen kevésbé aktuális domain ügyletekről.

Ide írhatsz nekünk e-mailt: info@nextserver.hu

Facebook