Segítség az új NextAdmin használatához

Hogyan tudom megújítani lejáró szolgáltatásaimat?

A szolgáltatások listáján a domain neve mellett található kék + gombra kattintva a domain egy éves megújítással kerül a kosárba. Ha a megújítás mező “igennel” meg van jelölve, rendszerünk domain nevét/szolgáltatását automatikusan kiszámlázza. Megújítani akkor áll módunkban a domainnevet, ha a kiállított számla ellenértéke beérkezett cégünkhöz.

Hol tudom átirányítani a domainemet egy másikra?

A domain parkolás almenüben vannak azok a domainek amik nincsenek tárhelyhez rendelve. Itt lehet az átirányításokat is beállítani. Fontos hogy szerepeljen az URL-ben a http:// hivatkozás is.


Hol tudom szerkeszteni egy domain DNS-zónáját?

A főoldalon, vagy domain listában a domain nevére kattintva lehet lekérni a whois adatait (alapvető információk a tulajdonosról, adminisztrátorról, stb.), módosíthatod a nameservereket, és a domain DNS-zónáját. Itt nem árt tudni, hogy mit csinálsz, mert könnyen elérhetetlenné lehet tenni a weboldalt egy rossz beállítással. A DNS-ről bővebben előző bejegyzésünkben olvashatsz: A DNS szolgáltatás bemutatása

Hogy tudom hozzáadni a domainemet egy tárhelyhez?

A tárhely aloldalon a jobb felső legördülő menüből kiválasztva lehet hozzáaadni domaint a tárhelyhez. Figyelni kell arra, hogy a tárhelyek csomagtól függően véges számú különálló weboldalt futtathatnak.

Mit jelent a domain törlése?

A domain törlése csak az aktuális tárhelyről választja le a domaint. Ezután visszakerül parkolásba és újra hozzáadható lesz egy tárhelyhez. A törlés során a meglévő mappák, mailfiókok nem törlődnek.

Mit jelentenek a primary, addon, parkolt domain kifejezések?

  • Primary domain: Az elsődleges, vagy fődomain. Mappája alapesetben a /public_html a tárhelyen.
  • Addon domain: A domainnek külön mappája van a tárhelyen, így különálló weboldalként működik. (Basic csomagtól fölfelé egyre több lehet)
  • Parkolt (parked) domain: A domain parkol vagy a tárhelyen, vagy a technikai fiókon. Alapesetben az elsődleges domainre irányít, de van lehetőség más URL-re történő átirányításra is.

Hol találom az FTP, cPanel hozzáféréseket?

Az FTP belépéshez szükséges adatokat a tárhely almenüben tárhelyenként külön találod meg. A cPanel almenüben levő link a belépési felületre irányít felhasználónév és jelszó megegyezik az FTP-nél használttal

Hova kell feltöltenem a weboldalt a domainhez (document_root)?

Ha egy tárhelyhez több domain van csatolva a document_root oszlopban található mappát kell keresni. Ezek alapesetben a domainnévnek megfelelően jönnek létre (pl. teszttamas_com)

Miről olvashatsz itt?

Domain és webhosting piaccal kapcsolatos dolgokról, a Rackhost Zrt. napjairól, aktuális, vagy éppen kevésbé aktuális domain ügyletekről.

Ide írhatsz nekünk e-mailt: info@nextserver.hu

Facebook